Place de Furstenberg: Μια Ρομαντική γωνιά κοντά στο Μουσείο του Ευγένιου Ντελακρουά.

Λένε ότι τα ακριβά αρώματα βρίσκονται σε μικρά μπουκαλάκια. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την μικρή αλλά μοναδική πλατεία Place de Furstenberg (Πλατεία Φύρστενμπεργκ).
Γνωστή ως μία από τις πιο όμορφες μικρές πλατείες του Παρισιού, αυτή η μικρή γωνιά στην περιοχή Saint Germain des Pres, είναι το μέρος που έζησε ο Ευγένιος Ντελακρουά. Εκεί στεγάζετε επίσης και το μουσείο.

Το σημείο αποτελεί ένα τυπικό ρομαντικό Παριζιάνικο τετράγωνο και δεν απέχει πολύ από άλλα σημαντικά αξιοθέατα, όπως η γέφυρα Pont Neuf και η Pont des Arts. Επίσης πολύ κοντά βρίσκονται και τα Ιστορικά καφέ, Καφέ ντε Φλορ και Καφέ Λε Ντε Μαγκό.


Η μικρή αυτή όμορφη πλατεία στο 6 διαμέρισμα του Παρισιού, πήρε το όνομα της από τον καρδινάλιο Guillaume Egon de Furstenberg (1629 – 1704). Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή ιδίως την νύχτα καθώς φωτίζεται από 5 φανούς και πραγματικά το σημείο θυμίζει σκηνή από μυθιστόρημα. Αυτή η περιοχή έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών διάσημων έργων ζωγραφικής καθ' όλη την διάρκεια των ετών. Σίγουρα, μια επίσκεψη και ένας ρομαντικός περίπατος προς την μικρή αυτή πλατεία είναι επιβεβλημένη. Δίπλα στην μικρή πλατεία είναι το μέρος που έζησε και εργάστηκε ο Ευγένιος Ντελακρουά, από το 1857 μέχρι το θάνατό του το 1863. Εκεί βρίσκεται και το μουσείο του Ντελακρουά. Ο Ευγένιος Ντελακρουά (Eugene Delacroix) ήταν μεγάλος Γάλλος ρομαντικός ζωγράφος του 19ου αιώνα.
Το 1824 παρουσίασε τη «Σφαγή της Χίου», εμπνευσμένος από το πραγματικό γεγονός της Ελληνικής επανάστασης, και ο πίνακας αγοράστηκε από την Γαλλική κυβέρνηση για 6000 νομίσματα.



Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Τρίτης, 9.30 - 17:30 μ.μ. (εισιτήρια που πωλούνται μέχρι τις 17:00). Πρόσβαση με το Μετρό: Σταθμός Saint Germain des Pres (γραμμή 4), Σταθμός Mabillon (γραμμή 10).