Η Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι - Disneyland Paris

Η Disneyland Paris είναι ένα πάρκο ψυχαγωγίας, βρίσκεται στο προάστιο Marne-la-Vallee, 30 χιλιόμετρα περίπου από το κέντρο του Παρισιού. Η Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι είναι το νούμερο ένα τουριστικό αξιοθέατο της Γαλλίας με τον αριθμό των επισκεπτών να φτάνουν τα 16 εκατομμύρια το 2013.

Το πάρκο άνοιξε τις πύλες του το 1992 και καλύπτει μια έκταση 4.800 στρεμμάτων, περιλαμβάνει δύο θεματικά πάρκα, το Disneyland Park και το Walt Disney Studios Park, ξενοδοχεία, αγορές, ψυχαγωγικό συγκρότημα, γήπεδο γκολφ, και αρκετούς επιπρόσθετους χώρους αναψυχής και διασκέδασης.

photo: dailydisneyphoto

Είτε έχετε μικρά παιδιά, είτε είστε εσείς οι ίδιοι μεγάλα παιδιά..  μια επίσκεψη στο μαγικό κόσμο της Disneyland επιβάλλεται! Πραγματικά μπαίνετε σε μια άλλη διάσταση, σε ένα φανταστικό κόσμο και δε θα το μετανιώσετε!
Προμηθευτείτε τον χάρτη του πάρκου και το πρόγραμμα των ημερήσιων εκδηλώσεων στην είσοδο και οργανώστε καλά την ημέρα σας προκειμένου να προλάβετε να επισκεφθείτε όσο περισσότερα παιχνίδια.

* Πολλά ξενοδοχεία στο Παρίσι έχουν εισιτήρια για Ντίσνευλαντ, μιλήστε με την ρεσεψιόν ή το θυρωρείο για περισσότερες πληροφορίες.


photo: PeterPanFan

photo: Binu Nair


photo: PeterPanFan


photo: PeterPanFan


photo: Larry White

Πως θα πάτε: Η Ντίσνεϋλαντ (Disneyland Paris) βρίσκεται 32 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού, στο προάστιο Marne-la-Vallée. Αν μένετε σε ξενοδοχείο στο Παρίσι και όχι σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της Ντίσνευλαντ, τότε μπορείτε να πάτε με την γραμμή RER A του προαστιακού. Παρίσι-Ντίσνευλαντ μέσα σε 35 λεπτά περίπου, και ο τερματικός σταθμός (Marne-La-Valle Chessy) που κατεβαίνετε απέχει μόλις 2 λεπτά με τα πόδια από τις εγκαταστάσεις και την είσοδο των Πάρκων.

Μπορείς επίσης να φύγεις κατ’ ευθείαν από τα αεροδρόμια Charles De Gaulle και Orly με πούλμαν VEA Airport Shuttle Bus που κάνει τακτικά δρομολόγια προς και από Ντίσνευλαντ, η διαδρομή είναι 45 λεπτά περίπου.

Disneyland: Εισιτήρια και για τα 2 θεματικά πάρκα. Το εισιτήριο παρέχει πρόσβαση & στα 2 θεματικά πάρκα, τόσο στο Disneyland Park όσο & στο Walt Disney Studios Park για 2, 3 ή 4 συνεχόμενες ημέρες (ανάλογα με την επιλογή σας). Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα πάρκα με ένα πολυήμερο πάσο και Χαρίστε στον εαυτό σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα μια μαγική στιγμή στην Disneyland παρέα με τους αγαπημένους χαρακτήρες Disney.

Disneyland: Εισιτήρια online. Εξερευνήστε την Disneyland, την χώρα της περιπέτειας και της μαγείας. Στο εισιτήριο περιλαμβάνονται τα εισιτήρια της Disneyland με πάσο για 1 ημέρα 1 πάρκο: Disneyland® Park ή Walt Disney Studios® ή Πάσο για 1 ημέρα 2 πάρκα: Disneyland Park® και Walt Disney Studios® (ανάλογα με την επιλογή εισιτηρίου)