Παρίσι: Η πόλη του Φωτός.


Το Παρίσι, γνωστό και ως η πόλη του Φωτός, είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς του κόσμου και ενδεχομένως, η πόλη με τα περισσότερα αξιοθέατα. Το Παρίσι διασχίζει ο περίφημος ποταμός Σηκουάνας που έχει συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε μια ζωντανή κοσμοπολίτικη μητρόπολη σαν Παρίσι είναι να το περπατήσετε φυσικά.

Το κέντρο του Παρισιού διαιρείται σε 20 διαμερίσματα σε ένα είδος σαλιγκαριού, με το πρώτο διαμέρισμα να είναι στο κέντρο και τα υψηλότερα νούμερα στο εξωτερικό του κύκλου. Τα περισσότερα από τα διαμερίσματα έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Η πλειοψηφία των γνωστών αξιοθέατων (όπως ο Πύργος του Άιφελ, Αψίδα του θριάμβου, Ηλύσια Πεδία, το Λούβρο, το Πάνθεον) και άλλα.. βρίσκονται στα πρώτα 8 διαμερίσματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα διαμερίσματα δεν έχουν τίποτα να δείξουν.

Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε Παρίσι είναι άνοιξη ή το φθινόπωρο, τον Αύγουστο πολλά θέατρα και πολλά εστιατόρια είναι κλειστά, οι Παριζιάνοι πηγαίνουν για διακοπές, και το Παρίσι δεν είναι το ίδιο.

Ακολουθεί μια συνοπτική επισκόπηση όλων των διαμερισμάτων με τα πιο σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα τους:

     
     

1ο Διαμέρισμα:
Το λιγότερο πυκνοκατοικημένο από τα 20 διαμερίσματα στο Παρίσι βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο του Παρισιού, ως εκ τούτου, η περιοχή είναι γεμάτη με ιστορικά αξιοθέατα. Το Μουσείο του Λούβρου, το Βασιλικό Παλάτι, τους κήπους Tuileries, αριστοκρατική πλατεία Vendome, το des Halles την κύρια αγορά τροφίμων του Παρισιού, το Sainte-Chapelle (βασιλικό μεσαιωνικό γοτθικού ρυθμού παρεκκλήσι) και άλλα.

2ο Διαμέρισμα:
Πρώτιστα είναι μια επιχειρηματική περιοχή, με το Palais de la Bourse - πρώην χρηματιστήριο ως πιο αξιοσημείωτο ορόσημο της. Ένα άλλο σημαντικό κτίριο στο μικρότερο των διαμερισμάτων του Παρισιού είναι η ιστορική Εθνική Βιβλιοθήκη. Μια σύγχρονη επέκταση της βιβλιοθήκης βρίσκεται στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού. Το 2 διαμέρισμα έχει επίσης μια σειρά από ιστορικά εμπορικά κέντρα.

3ο Διαμέρισμα:
Το διαμέρισμα περιλαμβάνει το βόρειο, πιο ήσυχο μέρος στη μεσαιωνική συνοικία του Le Marais με καλές και μεγάλες υπαίθριες αγορές τροφίμων. Περιλαμβάνει ακόμα το Μουσείο Carnavalet - αφιερωμένο στην ιστορία του Παρισιού.

4ο Διαμέρισμα:
Αρκετές πλατείες, πλατεία Βαστίλης, πλατεία Place des Vosges, ο ναός της Παναγία των Παρισίων, το σύγχρονο Κέντρο Πομπιντού, το Ιλ ντε λα Σιτέ (η νησίδα στο Σηκουάνα, στο κέντρο του Παρισιού) Είναι μια από τις δυο φυσικές νησίδες του Σηκουάνα και Θεωρείται ότι είναι το αρχαίο κέντρο της πόλης. Το 4 διαμέρισμα είναι ακόμα γνωστό για τα μικρά δρομάκια, τις καφετέριες και τα καταστήματα, ενώ περιλαμβάνει και το νότιο τμήμα της μεσαιωνική συνοικία Marais, το οποίο σήμερα είναι γνωστό για την ύπαρξη της gay συνοικίας του Παρισιού. (ενώ το πιο ήσυχο βόρειο τμήμα του Le Marais περιέχεται βρίσκεται στο 3ο διαμέρισμα).

5o Διαμέρισμα:
Το Καρτιέ Λατέν, με το φημισμένο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, βρίσκεται σε αυτό το διαμέρισμα. Μια περιοχή που κυριαρχείται από πανεπιστήμια και κολέγια, μια συναρπαστική συνοικία με το βοτανικό κήπο της πόλης, και με στενά δρομάκια, που σφύζει από φοιτητική ζωή. Η Δημοφιλής λεωφόρος της περιοχής το (Boulevard St-Michel), κεντρικό άξονα του Καρτιέ Λατέν, με καφετέριες, σινεμά, καταστήματα ρούχων, φοιτητόκοσμο και τουρίστες.
Το 5ο διαμέρισμα είναι επίσης μια από τις παλαιότερες συνοικίες της πόλης, που χρονολογείται από την αρχαιότητα, θα δείτε ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο το (Arènes de Lutèce), ερείπια από ρωμαϊκά θερμά και λουτρά (Thermes de Cluny), ενώ ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα του διαμερίσματος είναι το Πάνθεον.

6ο Διαμέρισμα:
Μία από τις πιο μοντέρνες και πιο ακριβές περιοχές του Παρισιού. Το διαμέρισμα είναι γενικά μία από τις πλουσιότερες περιοχές της Γαλλίας. Ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα του κόσμου, οι Κήποι του Λουξεμβούργου βρίσκεται σε αυτό το διαμέρισμα, δημοφιλής τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες. Είναι το πνευματικό και καλλιτεχνικό οχυρό του Παρισιού: εδώ θα βρείτε πολλά λογοτεχνικά καφενεία, βιβλιοπωλεία, γκαλερί τέχνης, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα.

7ο Διαμέρισμα
Περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα του Παρισιού, όπως ο Πύργος του Άιφελ, το Hôtel des Invalides (τόπος ανάπαυσης του Ναπολέοντα), διάφορα μουσεία όπως: το Musée d'Orsay, το Μουσείο Ροντέν και το Musée du Quai Branly, καθώς και τα κεντρικά γραφεία της UNESCO.

8ο Διαμέρισμα
Άλλο ένα διαμέρισμα φορτωμένο με τουριστικά αξιοθέατα. Τα Ηλύσια Πεδία, η Αψίδα του Θριάμβου, το Μέγαρο των Ηλυσίων, επίσημη κατοικία του Προέδρου της Γαλλίας, το ρομαντικό πάρκο Monceau είναι μερικά από τα αξιοθέατα. Μια περιοχή με υπέροχα καταστήματα, κινηματογράφους και γραφεία. Το 8ο διαμέρισμα, μαζί με το 1ο, 9ο, 16ο και 17ο διαμέρισμα, είναι μια από τις κυριότερες επιχειρηματικές περιοχές του Παρισιού.

9ο Διαμέρισμα
Περιέχει πολλά σημεία πολιτιστικού, ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Ένα πολύπλευρο διαμέρισμα, από την μια το Palais Garnier, το σπίτι της Όπερας του Παρισιού, καθώς και το πολυκατάστημα Galeries Lafayette, ένα πολύ γνωστό πολυκατάστημα, και από την άλλη, στα σύνορα 9 και 18 διαμερίσματος, η Place Pigalle, μια όχι και τόσο αριστοκρατική περιοχή, γνωστή ως μια τουριστική περιοχή, με πολλά sex-shops καμπαρέ και άλλα.
Μαζί με το 2ο και 8ο διαμέρισμα, φιλοξενεί επίσης και ένα από τα επιχειρηματικά κέντρα του Παρισιού, που βρίσκεται γύρω από την Όπερα.

10ο Διαμέρισμα
Το 10ο διαμέρισμα περιλαμβάνει 2 από τους κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού - το Gare de l'Est και Gare du Nord, από όπου ξεκινά το τρένο eurostar για Λονδίνο, Βρυξέλλες και Άμστερνταμ. Περιλαμβάνει, επίσης, ένα μεγάλο μέρος του Canal Saint-Martin, κανάλι που συνδέει τις βορειοανατολικές περιοχές του Παρισιού με τον ποταμό Σηκουάνα.

11ο Διαμέρισμα
Το ενδέκατο διαμέρισμα είναι μια ποικίλη και ενδιαφέρουσα περιοχή. Στα ανατολικά, από την δενδρόφυτη λεωφόρο Richard-Lenoir με μεγάλες αγορές και πάρκα για τα παιδιά. Η Place de la Bastille και η rue du Faubourg St Antoine είναι γεμάτη από μοντέρνα καφέ, εστιατόρια και νυχτερινή ζωή, καθώς και μια σειρά από μπουτίκ και γκαλερί. Η περιοχή Oberkampf προς τα βόρεια είναι μια άλλη δημοφιλής περιοχή για νυχτερινή ζωή.
Βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Σηκουάνα, το 11ο είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές, όχι μόνο από το Παρίσι αλλά και από κάθε ευρωπαϊκή πόλη.

12ο Διαμέρισμα
Εδώ θα δείτε την μεγάλη Όπερα της Βαστίλης, την πλατεία της Βαστίλης, τον μεγάλο σταθμός Paris-Gare de Lyon, το τρίτο πιο πολυσύχναστο σταθμό της Γαλλίας και ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης. τρένα υψηλής ταχύτητας και μεγάλων αποστάσεων που αναχωρούν από εδώ για τον νότο της Γαλλίας, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

13ο Διαμέρισμα
Το δέκατο τρίτο διαμέρισμα του Παρισιού είναι κυρίως μια αστική και επιχειρηματική περιοχή, το Quartier Asiatique, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του διαμερίσματος είναι μια περιοχή που περιλαμβάνει πολλά πολυώροφα κτίρια (διαμερίσματα). Εδώ θα βρείτε και την σύγχρονη Εθνική Βιβλιοθήκη το οποίο είναι και το πιο σημαντικότερο σημείο του διαμερίσματος. ορόσημο της πόλης. Επίσης διαθέτει υψηλή συγκέντρωση από κινεζικές και βιετναμέζικες επιχειρήσεις, κάτι σαν την Chinatown του Παρισιού.

14ο Διαμέρισμα
Ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο σε αυτό το διαμέρισμα είναι οι κατακόμβες. Περιλαμβάνει το Αστεροσκοπείο του Παρισιού, είναι το κύριο αστρονομικό παρατηρητήριο της Γαλλίας, και ένα από τα μεγαλύτερα αστρονομικά κέντρα στον κόσμο. Το παρατηρητήριο του Παρισιού έδωσε σε κοντινή απόσταση στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού το όνομά του Observatoire. Επίσης περιλαμβάνει και το Cité Internationale Universitaire de Paris την πανεπιστημιούπολη.

15ο Διαμέρισμα
Το μεγαλύτερο από τα 20 διαμέρισμα, τόσο σε μέγεθος όσο και σε πληθυσμό. Εδώ θα δείτε το ψηλότερο ουρανοξύστη του Παρισιού Tour Maine Montparnasse, και το πάρκο Parc André Citroën, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σύγχρονα πάρκα του Παρισιού.

16ο Διαμέρισμα
Με περίτεχνα κτίρια του 19ου αιώνα, μεγάλες λεωφόρους, αναγνωρισμένου κύρους σχολές, τα μουσεία και τα διάφορα πάρκα, το διαμέρισμα είναι ένα από τα αγαπημένα της γαλλικής υψηλής κοινωνίας. Το 16ο διαμέρισμα είναι η τέταρτη πλουσιότερη περιοχή της Γαλλίας, μετά το 8ο, 7ο και 6ο διαμέρισμα. Το διαμέρισμα συνορεύει με το τεράστιο πάρκο Boulogne προς τα δυτικά, ενώ από το Palais de Chaillot με τα μουσεία και τα θέατρα, μπορείτε να έχετε μια υπέροχη θέα προς τον Πύργο του Άιφελ.
Το 16ο διαμέρισμα φιλοξενεί αρκετές μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το Parc des Princes, το ποδοσφαιρικό στάδιο της Paris Saint Germain και το Ρολάν Γκαρός (Roland Garros Stadium), όπου πραγματοποιούνται τα πρωταθλήματα τένις του Γαλλικού Όπεν.

17ο Διαμέρισμα
Ένα διαμέρισμα το οποίο δεν έχει πολλά αξιοθέατα.

18ο Διαμέρισμα
Μονμάρτη. Μία από τις γραφικότερες συνοικίες του Παρισιού, η άλλοτε μποέμ και ακόμα γραφική συνοικία συχνά πλημμυρίζεται από τουρίστες. Η Βασιλική της Ιερής Καρδιάς (Sacré-Coeur Basilica), το Μουλέν Ρουζ (Moulin Rouge) και το Place du Tertre είναι τα κύρια αξιοθέατα του διαμερίσματος. Η Place du Tertre είναι μια υπενθύμιση της εποχής που η Μονμάρτρη ήταν η Μέκκα της σύγχρονης τέχνης. Στις αρχές του 20ου αιώνα, πολλοί αδέκαροι ζωγράφοι, όπως ο Πικάσο και ο Utrillo, ζούσαν εκεί. Στη Place du Tertre πολλοί καλλιτέχνες στήνουν τα καβαλέτα τους κάθε μέρα για τους τουρίστες.

19ο Διαμέρισμα
Εδώ βρίσκεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πάρκα του Παρισιού, το Parc des Buttes-Chaumont, το οποίο βρίσκεται στην μέση αυτού του διαμερίσματος, το πάρκο Parc de la Villette καθώς και και το μουσείο επιστημών της πόλης.

20ο Διαμέρισμα
Ένα διαμέρισμα το οποίο δεν έχει πολλά αξιοθέατα, αποτελείται ως επί το πλείστον από κατοικίες, κοσμοπολίτικα διαμέρισμα.

Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  1
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  2
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  3
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  4
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  5
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  6
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  7
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  8
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  9
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  10
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  11
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  12
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  13
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  14
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  15
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  16
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  17
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  18
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  19
Ξενοδοχεία Διαμέρισμα  20