Παρίσι: Συγκοινωνίες


Αεροδρόμια:

Το Παρίσι είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες και μία πόλη που συνδέεται αεροπορικώς εύκολα καθώς διαθέτει 2 κύρια αεροδρόμια και ένα ακόμα αρκετά έξω από το Παρίσι, τα οποία εξυπηρετούν την πόλη του φωτός:

- Το Charles de Gaulle (CDG) "Σαρλ ντε Γκωλ" επίσης γνωστό ως Roissy Airport είναι ένας από τους μεγαλύτερους αεροπορικούς κόμβους στον κόσμο, και επίσης το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γαλλίας. Βρίσκεται 25 χλμ από το Παρίσι.

- Το αεροδρόμιο Orly(Ορλί). Paris Orly Airport (ORY) το οποίο βρίσκεται περίπου 13 χλμ από το κέντρο του Παρισιού.

- Και το αεροδρόμιο Μποβέ, Beauvais Tille Airport (BVA) το οποίο βρίσκεται περίπου 85 χλμ από το κέντρο του Παρισιού.

Βρείτε Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Παρίσι τα οποία μπορείτε να κλείσετε με την AEGEAN

Περισσότερες πληροφορίες για τα αεροδρόμια του Παρισιού.


Από το Αεροδρόμιο στο Κέντρο του Παρισιού:

Λεωφορεία:
Η γραμμή Roissybus σάς μεταφέρει στο κέντρο του Παρισιού (στην Όπερα) από το αεροδρόμιο, με διάρκεια διαδρομής 45-60΄. Η συχνότητα των δρομολογίων είναι κάθε 15-20΄ και το εισιτήριο κοστίζει €9. Μετά τα μεσάνυχτα υπάρχουν λεωφορεία με κόστος €8 και κατεύθυνση την Place du Chatelet, κάθε μισή ώρα.

Προαστιακός και Μετρό:
Η πιο φθηνή και γρήγορη μετακίνηση είναι ο σιδηρόδρομος RER B που συνδέεται με το μετρό του Παρισιού στο σταθμό Gare du Nord. Το εισιτήριο κοστίζει €8,40. Δείτε χάρτες για το Μετρό και Προαστιακό του Παρισιού.

Ταξί:
Σε ταξί από το αεροδρόμιο για το κέντρο θα πληρώσετε €50 περίπου, αναλόγως την κίνηση.

Λεπτομέρειες για την μεταφορά από το Αεροδρόμιο Μποβέ στο κέντρο του Παρισιού.
Λεπτομέρειες για την μεταφορά από το Αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ στο κέντρο του Παρισιού.


Μόλις Φτάσετε στο Παρίσι - Μετακίνηση:

Μετρό, λεωφορείο. προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ... Οι επιλογές για να μετακινηθείτε στο Παρίσι είναι πολλές.

Με μετρό
Το μετρό του Παρισιού αποτελεί το γρηγορότερο και οικονομικότερο μέσο μεταφοράς στο Παρίσι. Υπάρχουν περίπου 300 σταθμοί. Το μετρό λειτουργεί καθημερινά από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 12.30 το βράδυ. Το εισιτήριο που θα έχετε διαρκεί για 2 ώρες και δεν ισχύει για τη μεταφορά σας με λεωφορεία.

Με λεωφορείο
Υπάρχουν πολλά δρομολόγια τα οποία σας μεταφέρουν στο κέντρο της πόλης, κατά μήκος του Σηκουάνα ή από ιστορικές περιοχές της πόλης. Οι διαδρομές που εκτελούνται είναι 59 και συνδέονται συνήθως με τις στάσεις του μετρό.

Noctilien
Από τις 12.30 το βράδυ μέχρι τις 05.30 το πρωί λειτουργεί πλέον η νέα λεωφορειακή γραμμή Noctilien η οποία εξυπηρετεί ολόκληρη την πόλη και βασικούς προορισμούς μέσα σε αυτήν.

Balabus
Είναι μία ειδική λεωφορειακή γραμμή η οποία μεταφέρει τους επιβάτες μέσα στην πόλη από την Gare de Lyon μέχρι την Grand Arche de la Defense: Bastille, το Μαραί, το Ιλ Σαν Λουί, Νοτρ-Νταμ, Λούβρο, Ορσαί, Πύργο του 'Αιφελ και τα Ηλύσια Πεδία. Αυτή η λεωφορειακή γραμμή λειτουργεί από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο μόνο τις Κυριακές και σε δημόσιες αργίες από τις 13.30 μέχρι τις 20.30. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα και αναχωρήσεις γίνονται κάθε 15 με 30 λεπτά.

RER (προαστιακός σιδηρόδρομος)
Μέσα στο Παρίσι ο προαστιακός σιδηρόδρομος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και το μετρό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο εισιτήριο για το μετρό και τον προαστιακό. Λειτουργεί από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12.30 το βράδυ καθημερινά.

Ποδήλατα Velib
Είστε λάτρης του ποδηλάτου? Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ποδήλατα Velib. Η ιδέα ξεκίνησε το 2007 και έχουν γίνει ένας δημοφιλής τρόπος για τους τουρίστες και τους ντόπιους για να γυρίσει κανείς το Παρίσι.Το Παρίσι είναι μια σχετικά επίπεδη πόλη, έτσι ώστε το ποδήλατο να είναι ένας εύκολος τρόπος να κυκλοφορήσει κανείς και να γυρίσει τα διαμερίσματα του Παρισιού, όπως για παράδειγμα να πάτε μέχρι την Μονμάρτρη.

Με πάνω από 20.000 ποδήλατα διαθέσιμα σε όλη την πόλη, θα βρείτε σε πολλά σημεία (ένα δίκτυο 1.800 σταθμών) ένα ποδήλατο για να νοικιάσετε. Είναι διαθέσιμα 24 ώρες το 24 άωρο και τις 7 ημέρες της εβδομάδας, όλο τον χρόνο. Επίσης σας δίνετε φυσικά η δυνατότητα να αφήσετε το ποδήλατο σε διαφορετικό σταθμό Velib.

Θα χρειαστείτε πιστωτική κάρτα για να τα χρησιμοποιήσετε. Πληροφορίες για τα Velib