Les Invalides: Μέγαρο των Απομάχων - Παρίσι


Les Invalides, (Μέγαρο των Απομάχων), επίσημα γνωστό και ως το "L'Hotel National des Invalides" ή απλά Hotel Des Invalides (Εθνική κατοικία των Αναπήρων), είναι ένα συγκρότημα μπαρόκ κτιρίων στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού, το οποίο περιέχει, μουσεία, μνημεία, όλα σχετικά με τη στρατιωτική ιστορία της Γαλλίας.

Χτισμένο 1670 - 1676 είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του Παρισιού, ενώ αρχικός σκοπός ίδρυσης αυτού του συγκροτήματος ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα, ως νοσοκομείο και γηροκομείο για την φροντίδα σε άτομα με ειδικές ανάγκες, τραυματίες ή ανάπηρους βετεράνους πολέμου.

photo flickr

Τα κτίρια στεγάζουν μεταξύ άλλων και το Πολεμικό Μουσείο στρατού της Γαλλίας (Musée de l'Armée), μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας (Musée d'Histoire Contemporaine), Μουσείο Στρατιωτικών Μοντέλων (Musée des Plans-Reliefs), ένα παρεκκλήσι, το Eglise Saint-Louis des Invalides, και ένα βασιλικό παρεκκλήσι, το Eglise du Dome.

Εδώ βρίσκεται και η τοποθεσία ταφής ορισμένων μεγάλων ηρώων των πολέμων της Γαλλίας και ειδικότερα του Ναπολέοντα του Βοναπάρτη, μελών της οικογένειας του, καθώς και πολλών στρατηγών του.
photo Zaw Wai


photo Adam Polselli 

photo Bernard Fourmond 

photo Jérémy Michaudet

photo Jan Knoop

Ξενοδοχείο: Hotel Muguet ★★★
Απόσταση 200 μέτρα από το Μέγαρο των Απομάχων
Βαθμολογία: 8,5
Booking.com

Ξενοδοχείο: Hôtel de Latour Maubourg ★★★
Απόσταση 490 μέτρα από το Μέγαρο των Απομάχων
Βαθμολογία: 8,3
Booking.com

Ξενοδοχείο: Hôtel de Varenne ★★★★
Απόσταση 320 μέτρα από το Μέγαρο των Απομάχων
Βαθμολογία: 8,5
Booking.com

Ξενοδοχείο: Hôtel de la Motte Picquet ★★★
Απόσταση 400 μέτρα από το Μέγαρο των Απομάχων
Βαθμολογία: 8,7
Booking.com


photo Jonathan