Μουσείο Καρναβαλέ (Musée Carnavalet) Αφιερωμένο στην ιστορία του Παρισιού!

Tο μουσείο αυτό εγκαινιάστηκε το 1880 και είναι αφιερωμένο στην ιστορία του Παρισιού από τις απαρχές του έως σήμερα. Βρίσκεται στην ιστορική συνοικία Marais, στην καρδιά του τρίτου διαμερίσματος του Παρισιού.

Tο μουσείο στεγάζεται σε ένα αναγεννησιακό ξενοδοχείο (δύο αρχοντικά), χαρακτηριστικό παραδείγματα της αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής στο Παρίσι του 16ου και 17ου αιώνα.
Για την ακρίβεια χρονολογείτε από το 1548 (ένα από τα λίγα τόσο παλιά ξενοδοχεία στο Παρίσι) και με την μετέπειτα επέκτασή του έως τον 17ο αιώνα.



Το 1866, ο Δήμος του Παρισιού αγόρασε το ξενοδοχείο, προκειμένου να το μετατρέψουν σε μουσείο και να γιορτάζει την ιστορία της πρωτεύουσας. Και το 1880 έγιναν τα εγκαίνια!
Διαθέτει εκθέματα και πλούσιες συλλογές από την Γαλλο - Ρωμαϊκή περίοδο και τους μεσαιωνικούς χρόνους, αναμνηστικά από τα χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, έπιπλα και αντικείμενα τέχνης, καθώς και αναπαραστάσεις μεγάρων της εποχής εκείνης.

Ενώ οι συλλογές παρουσιάζονται σε χώρους που έχουν ανακατασκευαστεί και θυμίζουν την ατμόσφαιρα του 14ου και 15ου αιώνα.




Πρόσβαση - Πληροφορίες:
Tο μουσείο βρίσκεται στο 3 διαμέρισμα του Παρισιού και έχει πρόσβαση με το μετρό:
(γραμμή 1 σταθμό Saint-Paul) και (γραμμή 8 σταθμό Chemin Vert).
Δωρεάν είσοδος στο μουσείο κάθε μέρα όλο τον χρόνο.
Κλειστό τις Δευτέρες και τις Αργίες. Carnavalet.paris.fr