Το Καφέ της «Αμελί» Cafe des 2 Moulins

Η Μονμάρτρη είναι εδώ και χρόνια πρωταρχικός πόλος έλξης για τους τουρίστες που επισκέπτονται το Παρίσι.

Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται αυτή την γραφική συνοικία του Παρισιού και μαγνητίζονται από την Βασιλική της Ιερής Καρδιάς, την υπέροχη θέα του Παρισιού από τον λόφο, γενικά την καλλιτεχνική αύρα της συνοικίας και άλλα πολλά.

Με αφορμή την πολύ-αγαπημένη Γαλλική Ρομαντική Κομεντί, Amelie (Αμελί) με πρωταγωνίστρια την Οντρέ Τοτού, που κυκλοφόρησε στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2001, ένα νέο αξιοθέατο εμφανίστηκε στη Μονμάρτρη.

François de Nodrest

Το Καφέ Cafe des 2 Moulins, στο οποίο δούλευε η Amelie στην ομώνυμη ταινία του Ζαν-Πιερ Ζενέ.
Σχεδόν 16 χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία της ταινίας "Αμελί", αλλά τουρίστες από όλες τις χώρες έρχονται στην Μονμάρτρη για να δουν αυτό το μέρος, όπου εξελισσόταν η Ιστορία της αγαπημένης τους ταινίας.Μια βόλτα στη Μονμάρτρη, και συγκεκριμένα προς την διασταύρωση της Rue Lepic και Rue Cauchois, μπορείτε να μπείτε στο μικρό αυτό καφέ Cafe des 2 Moulins, που με την ατμόσφαιρά του σε μεταφέρει σε μια από τις πιο αγαπημένες Γαλλικές ταινίες.


paval hadzinski

Το καφέ Βρίσκεται στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, στη διασταύρωση της οδού Rue Lepic και Rue Cauchois σε μικρή απόσταση από τον ανεμόμυλο Moulin de la Galette και είναι εύκολα αναγνωρίσιμο από την έντονα κόκκινη τέντα του.

Μπορείτε να πάτε και να γευματίσετε εκεί, καθώς υπάρχουν αρκετές επιλογές, από ορεκτικά και κυρίως πιάτα καθώς και επιδόρπια. Το φαγητό είναι πολύ καλό, όπως και η κρεμ μπρουλέ!




Λίγο πιο κάτω, στην οδό 56 rue des Trois Frères, θα δείτε το παντοπωλείο της ταινίας. Ένα αυθεντικό μπακάλικο, όπως αυτά που υπήρχαν στην μεταπολεμική εποχή, πολλά από τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν στο Παρίσι.

Πρόσβαση: Με την Γραμμή 2 Του Μετρό, Στάση Blanche.


François de Nodrest