Πλατεία Βαστίλης (Bastille Square) - Παρίσι

Στην τοποθεσία όπου βρισκόταν κάποτε το φρούριο (Βαστίλη), είναι σήμερα η πλατεία Βαστίλης, όπου υπάρχει και η ομώνυμη Όπερα. Η τάφρος πίσω από τη φυλακή προς Νότο έχει μετατραπεί σε λιμανάκι για μικρά σκάφη (Bassin de l'Arsenal), και προς Βορρά σε καλυμμένο κανάλι (Canal Saint Martin).

Η Στήλη του Ιουλίου (Colonne de Juillet) είναι ένα μνημείο το οποίο τιμά τα γεγονότα της Ιουλιανής Επανάστασης (1830) και βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας Place DE LA Bastille. Άλλα μέρη γύρω από την πλατεία είναι η Όπερα της Βαστίλης, ο σταθμό του μετρό Bastille και ένα τμήμα από το Canal Saint Martin.



Η πλατεία φιλοξενεί επίσης συναυλίες και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, ενώ η βορειοανατολική περιοχή της Βαστίλης έχει πολλές καφετέριες, μπαρ, νυχτερινά κέντρα και αίθουσες συναυλιών. Η πλατεία εκτείνεται σε 3 διαμερίσματα του Παρισιού, το 4ο, το 11ο και το 12ο.
Όπερα της Βαστίλης
Το επιβλητικό κτήριο της Όπερα της Βαστίλης εγκαινιάστηκε στις 14 Ιουλίου 1989 κατά τη διάρκεια των εορτασμών των 200 ετών από τη Γαλλική Επανάσταση. Ένα τεράστιο και σύγχρονο κτίριο, μεγαλύτερο από την όπερα Palais Garnier (Παλέ Γκαρνιέ) καθώς έχει χωρητικότητα 2700 και πλέον θέσεις.

Ξενοδοχείο: Best Western Hôtel Marais Bastille ★★★
Απόσταση 450 μέτρα από την Πλατεία Βαστίλης
Βαθμολογία: 8,5
Booking.com

Ξενοδοχείο: Castex Hotel ★★★
Απόσταση 230 μέτρα από την Πλατεία Βαστίλης
Βαθμολογία: 8,1
Booking.com

Ξενοδοχείο: Hotel Bastille Speria ★★★
Απόσταση 130 μέτρα από την Πλατεία Βαστίλης
Βαθμολογία: 8,2
Booking.com

Ξενοδοχείο: Paris Bastille ★★★
Απόσταση 280 μέτρα από την Πλατεία Βαστίλης
Βαθμολογία: 8,2
Booking.com