Πολιτιστικό Κέντρο Ζορζ Πομπιντού - George Pompidou

Κέντρο Ζορζ Πομπιντού (Centre George Pompidou), γνωστό και ως Κέντρο Μπομπούρ (Beaubourg), είναι ένα πολιτιστικό κέντρο που βρίσκεται στο 4 δημοτικό διαμέρισμα στην περιοχή Μπομπούρ του Παρισιού.

Εγκαινιάστηκε το 1977 και φιλοξενεί τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πληροφοριών και το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το οποίο μουσείο περιλαμβάνει 50.000 και πλέον έργα τέχνης, όπως έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας κλπ.

Το κέντρο Φέρει το όνομα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζορζ Πομπιντού την περίοδο 1969-1974.


Φωτογραφία: flickr

Η κατασκευή του Κέντρου ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1972 και τα αρχιτεκτονικά σχέδια ανήκαν στους αρχιτέκτονες Renzo Piano, Richard Rogers και Gianfranco Franchini.
Το κτίριο διαιρείται σε 5 ορόφους Η βιβλιοθήκη του Κέντρου φιλοξενείται στους 3 πρώτους ορόφους του κτιρίου, ενώ το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης καταλαμβάνει τον 4 και 5 όροφο.
Η τέχνη είναι παρόν τόσο εντός κτιρίου το οποίο είναι ένα από τα δείγματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής τέχνης, όσο και εκτός, στο περιβάλλον χώρο του κτιρίου, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται καθημερινά για να απολαύσει διάφορες εκδηλώσεις και παραστάσεις αλλά και για να θαυμάσει τους πλανόδιους Γάλλους ζωγράφους, αλλά και κάθε είδους καλλιτέχνες επί το έργον. Το κτίριο δέχεται καθημερινά πολλές χιλιάδες επισκέπτες.


Φωτογραφία: Jean-Pierre Dalbéra

Φωτογραφία: flickr

Ξενοδοχείο: Hotel Agora ★★
Απόσταση 340 μέτρα από το Πολιτιστικό Κέντρο Ζορζ Πομπιντού
Βαθμολογία: 7,1
Booking.com

Ξενοδοχείο: Hotel Georgette ★★★
Απόσταση 330 μέτρα από το Πολιτιστικό Κέντρο Ζορζ Πομπιντού
Βαθμολογία: 8,6
Booking.com

Ξενοδοχείο: 1er Etage
Απόσταση 230 μέτρα από το Πολιτιστικό Κέντρο Ζορζ Πομπιντού
Βαθμολογία: 9,2
Booking.com

Ξενοδοχείο: Villa Mazarin ★★★★
Απόσταση 340 μέτρα από το Πολιτιστικό Κέντρο Ζορζ Πομπιντού
Βαθμολογία: 8,4
Booking.com

Εισιτήρια για Κέντρο George Pompidou.
Δείτε όλα όσα προσφέρει το Centre Pompidou, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εκθέσεων. Είσοδος στη μόνιμη συλλογή του Centre Pompidou - Πρόσβαση στις τρέχουσες περιοδικές εκθέσεις - Πρόσβαση στην ταράτσα


Φωτογραφία: Giuseppe Moscato