Μουλέν Ρουζ (Moulin Rouge) - Παρίσι


125 χρόνια Ιστορίας. Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του πριν από περισσότερα από 125 χρόνια, το Μουλέν Ρουζ (Moulin Rouge) έθεσε το πρότυπο για τα πιο διάσημα καμπαρέ του κόσμου. Τον Οκτώβριο του 1889, το Παρίσι βούιξε σχετικά με το άνοιγμα ενός νέου μουσικού θεάτρου.

Οι ιδιοκτήτες Ιωσήφ Ογιέρ και Σαρλ Ζίντλερ επέλεξαν το όνομα Moulin Rouge (Κόκκινος Μύλος) για το θέατρο τους, και του έδωσαν το παρατσούκλι "Le Premier Palais des Femmes" (Το πρώτο παλάτι των γυναικών) και ισχυρίστηκαν ότι το Μουλέν Ρουζ θα γίνει σύντομα "ένας ναός της μουσικής και του χορού".Όντως το Moulin Rouge γρήγορα απέκτησε τη φήμη ότι είναι ο τόπος όπου οι άνδρες μπορούν να δουν νεαρά κορίτσια των οποίων οι μοναδικές και καταπληκτικές χορευτικές κινήσεις είναι ευλύγιστες όσο και η ηθική τους. Και αν και το περίφημο Can-Can Dance ήταν παρών στην διασκέδαση της εργατικής τάξης από τη δεκαετία του 1830 στις πρώτες ημέρες του Μουλέν Ρουζ εκτίναξε την δημοτικότητά του!
Κατά τις πρώτες δεκαετίες η εγκατάσταση ήταν ανοιχτή και δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα χορευτικό που εκτελούνταν από εταίρες για να ψυχαγωγήσουν την πελατεία τους.
Μερικές φορές ήταν εντελώς χυδαία και ότι γινόταν στο εσωτερικό του Μουλέν Ρουζ προκαλούσε μεγάλη δημόσια κατακραυγή.
Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, ένας από τους πιο αξιοσημείωτους προστάτες του μουσικοθεάτρου ήταν ο καλλιτέχνης Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ, ο οποίος ζωγράφισε μια σειρά από διάσημες σκηνές του Μουλέν Ρουζ.Στα νεότερα χρόνια, η επιχείρηση προσπάθησε να «καθαρίσει» (ας πούμε δηλαδή), και κατάφερε να χάσει τελικά τη φήμη της ως οίκος ανοχής. Έτσι έγινε μια μοντέρνα αίθουσα μουσικής και ένα γνωστό καμπαρέ για τα φαντασμαγορικά σόου του. Με αυτό τον τρόπο άρχισε να προσελκύει πελατεία υψηλότερης ποιότητας.

Σήμερα, μια επίσκεψη στο Μουλέν Ρουζ εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής με τους ενηλίκους επισκέπτες του Παρισιού. Θα βρείτε χιλιάδες τουρίστες να παίρνουν φωτογραφίες τον τεράστιο κόκκινο ανεμόμυλο που βρίσκεται στην κορυφή του θεάτρου και πολλοί επισκέπτες κάνουν κρατήσεις για ένα νυχτερινό σόου.


Μουλέν Ρουζ (Moulin Rouge) show. Το Moulin Rouge είναι το νούμερο ένα show καμπαρέ στο Παρίσι, αν όχι της Ευρώπης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το θρυλικό Γαλλικό καμπαρέ ξεπουλά μήνες νωρίτερα! Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε τα παγκοσμίου φήμης showgirls στην ιστορική σκηνή του Moulin Rouge του. Δωρεάν ποτά ή σαμπάνια περιλαμβάνονται καθώς Εισιτήρια εισόδου.
Μουλέν Ρουζ (Moulin Rouge) show + Δείπνο. Απολαύστε ένα δείπνο και παράσταση μαζί στο Moulin Rouge το νούμερο ένα καμπαρέ στο Παρίσι. Με μια επιλογή από τρία διαφορετικά μενού για δείπνο, μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε τα παγκοσμίου φήμης showgirls στην ιστορική σκηνή του Moulin Rouge. Εισιτήρια εισόδου περιλαμβάνονται καθώς και σαμπάνια.


Ξενοδοχείο: Hotel Le Squara ★★★★
Απόσταση 30 μέτρα από το Μουλέν Ρουζ
Βαθμολογία: 8,5
Booking.com

Ξενοδοχείο: Chat Noir Design Hotel ★★★★
Απόσταση 50 μέτρα από το Μουλέν Ρουζ
Βαθμολογία: 8,2
Booking.com

Ξενοδοχείο: Citadines Montmartre Paris ★★★
Απόσταση 180 μέτρα από το Μουλέν Ρουζ
Βαθμολογία: 8,1
Booking.com

Ξενοδοχείο: Timhotel Opéra Blanche Fontaine ★★★★
Απόσταση 150 μέτρα από το Μουλέν Ρουζ
Βαθμολογία: 8,3
Booking.com