Βασιλική της Ιερής Καρδιάς - Sacre Coeur (Σακρέ Κερ)


Η εκκλησία Βασιλική της Ιερής Καρδιάς Sacre-Coeur (Σακρέ Κερ) είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα του Παρισιού, ο επιβλητικός Ναός βρίσκεται στην κορυφή του λόφου της Μονμάρτης στο 18 διαμέρισμα του Παρισιού και αποτελεί δεύτερο πιο πολύ επισκέψιμο μνημείο του Παρισιού (πάνω από 10 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο), μετά τον Πύργο του Άιφελ.

Λόγω της θέσης του στο λόφο της Μονμάρτης, το μνημείο είναι το υψηλότερο σημείο του Παρισιού ακόμα υψηλότερη από την κορυφή του Πύργου του Άιφελ.



Η βασιλική της Ιερής Καρδιάς σχεδιάστηκε από τον Paul Abadie. Η κατασκευή άρχισε το 1875 και ολοκληρώθηκε το 1914, ενώ εγκαινιάστηκε μετά το τέλος του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου το 1919. Η εκκλησία χτίστηκε ως φόρος τιμής για τους 58.000 στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στην ήττα της Γαλλίας στο 1871 κατά τον Γάλλο-Πρωσικό πόλεμο και είναι αφιερωμένη στην Ιερή Καρδιά του Ιησού.
Περπατήστε μέχρι την κορυφή της Sacre Coeur από τα 300 περίπου σκαλοπάτια και απολαύστε μια εξαιρετική θέα 360 ° του Παρισιού. Αν δεν θέλετε να περπατήσετε το λόφο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τελεφερίκ.
Η καμπάνα της εκκλησίας, ονομάζεται La Savoyarde και είναι μία από τις μεγαλύτερες της Γαλλίας ζυγίζοντας περίπου 19 τόνους.


Ξενοδοχείο: Hôtel Bellevue Montmartre ★★★
Απόσταση 380 μέτρα από την Βασιλική της Ιερής Καρδιάς
Βαθμολογία: 7,1
Booking.com

Ξενοδοχείο: Qualys Hotel Carlton's Montmartre ★★★★
Απόσταση 450 μέτρα από την Βασιλική της Ιερής Καρδιάς
Βαθμολογία: 7,4
Booking.com

Ξενοδοχείο: Timhotel Montmartre ★★★
Απόσταση 430 μέτρα από την Βασιλική της Ιερής Καρδιάς
Βαθμολογία: 7,6
Booking.com