Το Ανάκτορο Φονταινεμπλώ

Το Φονταινεμπλώ είναι ιστορική πόλη της Γαλλίας, στα προάστια του Παρισιού, περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιoανατολικά από την πόλη του φωτός.

Βρίσκεται στην καρδιά του ομώνυμου δάσους, περίπου 4 χλμ. από τον ποταμό Σηκουάνα, όπου και υπάρχει και το περίφημο ιστορικό ανάκτορο Φονταινεμπλώ.

Το ανάκτορο το οποίο αποτελούσε άλλοτε βασιλική κατοικία, (είναι το μόνο Βασιλικό ανάκτορο το οποίο είχε κατοικηθεί συνεχώς για επτά αιώνες), σήμερα είναι εθνικό μουσείο, πέριξ του οποίου και αναπτύχθηκε η ομώνυμη πόλη.

photo by Rick Wang

Στο Ανάκτορο Φονταινεμπλώ κατοίκησε για ένα διάστημα και ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Είναι γνωστό κυρίως για το εσωτερικό του διάκοσμο από την εποχή της Αναγέννησης και τα πολυάριθμα έργα τέχνης. Ανακηρύχθηκε το 1981 από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.


photo by Gilles C


photo by Tony Allen-Mills


photo by Jean-Pierre

Κτίστηκε από τον Φραγκίσκο Α΄ και τον Ερρίκο Β΄ στο σημείο που παλαιότερα βρίσκονταν μια κυνηγετική έπαυλη και γύρω στον 16 αιώνα έφτασε στην μορφή που βλέπουμε σήμερα. Μια επίσκεψη στο Φονταινεμπλώ ανοίγει τον δρόμο σε μια απαράμιλλη θέα της γαλλικής ιστορίας, ιστορίας της τέχνης και της αρχιτεκτονικής.

Το τεράστιο ομώνυμο δάσος του Φονταινεμπλώ έχει έκταση 25.000 εκτάρια δάσους γύρω από την πόλη του Φονταινεμπλώ, και αποτελεί είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα δάση της Γαλλίας. Εύκολα προσβάσιμο μέσω του αυτοκινητόδρομο Α6 ή απευθείας τρένο από το σταθμό Gare de Lyon (περίπου 50 λεπτά).

Ανάκτορο Φοντενεμπλώ - Προτεραιότητα εισόδου. Αφήστε για λίγο το κέντρο του Παρισιού για μια μονοήμερη εκδρομή στο πολυτελές καταφύγιο για τη Γαλλική βασιλική οικογένεια, στο Ανάκτορο Φονταινεμπλώ. Η εκδρομή περιλαμβάνει όλα τα εισιτήρια εισόδου, Είσοδος στο κύκλωμα των Μεγάλων Διαμερισμάτων, Είσοδος στο μουσείο Ναπολέοντα Ι, Είσοδος στις προσωρινές εκθέσεις