Το πάρκο του Αστερίξ: 30 χλμ. Βόρεια του Παρισιού!

Το πάρκο του Αστερίξ (Parc Asterix) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο και παγκόσμιας κλάσης θεματικό πάρκο του Παρισιού, μετά την παγκοσμίου φήμης Disneyland του Παρισιού. Αστερίξ και Οβελίξ, δύο γενναίοι Γαλάτες που αντιστέκονται το ρωμαϊκό στρατό. Οι διάσημοι ήρωες του διαχρονικού αυτού κόμικς ζωντανεύουν για να προσφέρουν χαρά, διασκέδαση αλλά και πολύ περιπέτεια σε όλους όσους το επισκεφτούν.. μικρούς και μεγάλους.

Ο Αστεριξ, ο Οβελίξ, ο Πανοραμιξ και η υπόλοιπη παρέα τους σας υποδέχονται σε ένα μαγικό πάρκο που σε ταξιδεύει στα χρόνια της ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και στο χωριό των Γαλάτων!


Μια τεράστια έκταση, ένα καταπράσινο πάρκο κάπου στο δάσος του Plailly 30 χλμ. βόρεια από το Παρίσι. Το πάρκο είχε κοστίσει περίπου 850 εκατομμύρια γαλλικά φράγκα για να δημιουργηθεί και δημιούργησε 1200 θέσεις εργασίας.

Χοροί, επιδείξεις, Ηθοποιοί, κασκαντέρ, ακροβάτες, μάγοι και πολλές εκπλήξεις, περιμένουν τους επισκέπτες.. ενώ ίσως ακούσουν και τα τραγούδια του Cacofonix!! Το Πάρκο του Αστερίξ είναι γεμάτο εκπληκτικά αξιοθέατα: Ένα από αυτά είναι το μεγαλύτερο ξύλινο τρενάκι (λούνα παρκ) στην Ευρώπη, το Tonnerre de Zeus. και πολλά άλλα.

Υπάρχουν έξι διαφορετικοί κόσμοι στο πάρκο για να εξερευνήσει κάποιος:
- Η Γαλατία με διάσημο χωριό της Γαλατίας.
- Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
- Η Αρχαία Ελλάδα.
- Η Αίγυπτος (νέος κόσμος, βασισμένο στο κόμικ 'Αστερίξ και Κλεοπάτρα').
- Το χωριό των Βίκινγκς.
- Ταξίδι μέσα στο χρόνο.
Δείτε το πάρκο από ψηλά εδώ.




Ξενοδοχεία κοντά στο Parc Asterix:
Περάστε την ημέρα σας στο Parc Asterix και μείνετε σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο Πάρκο. Το Hotel des Trois Hiboux βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του Parc Asterix. Πολύ βολικό.
Ως εναλλακτική λύση, το ξενοδοχείο Campanile Senlis, κοντά στην όμορφη μεσαιωνική πόλη Senlis όπου αξίζει να επισκεφθείτε. 10 χλμ από το πάρκο.

Πως θα πάτε:
Το Parc Astérix βρίσκεται 30 χλμ. Βόρεια του Παρισιού (με τον αυτοκινητόδρομο Α1 κατεύθυνση προς Lille - Βγαίνετε μεταξύ της 7 και 8 εξόδου). Υπάρχει λεωφορείο που φεύγει από κεντρικά σημεία, όπως Λούβρο, ενώ λεωφορεία αναχωρούν και από το Αεροδρόμιο Charles De Gaulle Terminal 1. Πληροφορίες parcasterix.fr