Περιήγηση στο Παρίσι με τα λεωφορεία ανοιχτής οροφής (Hop on Hop Off bus)

Απολαύστε τη φανταστική θέα από την ανοιχτή οροφή του λεωφορείου και δείτε τα καλύτερα σημεία ενδιαφέροντος και αξιοθέατα του Παρισιού σε μία περιήγηση πολλαπλών στάσεων με τα λεωφορεία Hop on Hop Off  bus.

Με τα λεωφορεία (Hop On Hop Off) μπορείτε να κατεβείτε και να ανεβείτε από το λεωφορείο σε οποιαδήποτε από τις προγραμματισμένες στάσεις του και να δείτε τα βασικά αξιοθέατα για λίγα λεπτά μέχρι να ξανά ξεκινήσει το λεωφορείο για το επόμενο αξιοθέατο.

Ενώ η διαδρομή ολοκληρώνεται μέχρι να φτάσετε στο αρχικό σημείο από όπου ξεκινήσατε.



Σε αυτές τις διαδρομές μπορείτε ακόμα να μην επιβιβαστείτε στο λεωφορείο με το οποίο ξεκινήσατε στην αρχή, γιατί θέλετε να καθίσετε λίγο παραπάνω στο σημείο και να δείτε την περιοχή και τα αξιοθέατα εκεί, να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες παραπάνω, να κάνετε τα ψώνια σας ή να πιείτε τον καφέ σας. Για αυτό τον λόγο υπάρχει η δυνατότητα να επιβιβαστείτε σε ένα άλλο λεωφορείο Hop on Hop Off της εταιρείας (συνήθως κάθε 20 με 30 λεπτά περνάνε) για να συνεχίσετε την περιοδεία με το ίδιο φυσικά εισιτήριο.

Ή μπορείτε να μείνετε στο ίδιο λεωφορείο με τις σύντομες στάσεις σε κάθε αξιοθέατο και να ολοκληρώσετε την περιήγηση σας έτσι. Και φυσικά μπορείτε να τερματίσετε την περιήγηση σας σε οποιαδήποτε στάση θέλετε.

Αυτό μπορείτε να το κάνετε όλη την ημέρα αν θέλετε, μέχρι τελικά το λεωφορείο να φτάσει στο σημείο από όπου ξεκίνησε η περιοδεία.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τα αξιοθέατα πιο ξεκούραστα, κυρίως αν υπάρχουν μικρά παιδιά ή για άλλους λόγους που αποφεύγετε το περπάτημα.

Υπάρχουν κάποιες προγραμματισμένες διαδρομές με 4 συνήθως δρομολόγια και πάνω από 50 στάσεις που καλύπτουν σχεδόν όλο το Παρίσι.

Παρίσι Grand Tour - Κλασική διαδρομή - Σηκουάνας, Άιφελ, Ηλύσια πεδία (Πράσινη διαδρομή)
Montparnasse - Saint-Germain, Jardin du Luxembourg, Pantheon (Πορτοκαλί διαδρομή)
Μονμάρτρη - Grands Boulevards, Madeleine, Galeries Lafayette (Κίτρινη διαδρομή):
Bastille - Bercy - Παναγία των Παρισίων, Βαστίλη, Le Marais (Μπλε διαδρομή):

Εδώ μπορείτε να δείτε τις διαδρομές ανά χρώμα και εδώ τις στάσεις. Είναι PDF και μπορείτε να τα εκτυπώσετε να τα έχετε και μαζί σας. Τις αγορές μπορείτε να τις κάνετε στο pariscityvision.com ή εναλλακτικά από το viator.com. Εκτός αν σχεδιάζεται να αποκτήσετε  την κάρτα paris pass η οποία περιλαμβάνει και περιήγηση με τα λεωφορεία Hop on Hop Off.

Το εισιτήριό μπορεί να ισχύει για 1, 2 ή και 3 ημέρες διάρκειας από την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιείτε, αναλόγως τι θα αγοράσετε.

Αφού κάνετε κράτηση, τα εισιτήρια θα σας αποσταλούν μέσω e-mail, τα οποία θα πρέπει να τα εκτυπώσετε και απλά να τα δείξετε στον οδηγό των λεωφορείων hop on hop off που θα χρησιμοποιήσετε. Καλή ξενάγηση!