Το Πάρκο "Parc Monceau" (Πάρκο Μονσό)

Το πάρκο Parc Monceau (Πάρκο Μονσό) είναι ένα από τα αγαπημένα δημόσια πάρκα των Παριζιάνων και ένα γενικά από τα πιο ρομαντικά πάρκα του Παρισιού, με μονοπάτια, ρυάκια, λίμνες και παιδικές χαρές για τα παιδιά.

Η κατασκευή του πάρκου χρονολογείτε από τον 17ο αιώνα υπό τις διαταγές του Φίλιππου Β΄ της Ορλεάνης (Phillippe d'Orléans) Δούκας του Chartres (Σαρτρ) πόλη στη βόρεια κεντρική Γαλλία. Ενώ άνοιξε για το κοινό το 1861 από τον Ναπολέων τον III.

Το Πάρκο Parc Monceau που είναι από τα παλαιότερα στο Παρίσι καλύπτει μια περιοχή 8.2 εκταρίων και η περίμετρος του είναι περίπου 1,1 χιλιόμετρα.

Φωτογραφία: flickr


Φωτογραφία: flickr

Περπατώντας γύρω από το πάρκο, θα βρείτε πολλές όμορφες εκπλήξεις. Πολυάριθμα αγάλματα διάσημων συγγραφέων και ζωγράφων, λιμνούλες και γεφυράκια, ένα καταπράσινο περιβάλλον με εξωτικά δέντρα που ζωντανεύουν με τα διακοσμητικά στοιχεία, όπως μια πυραμίδα, Αρχαία ερείπια και αψίδες που όλα αυτά συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό στο κέντρο του Παρισιού. Ένα καταπράσινο πάρκο που επισκέπτονται Παριζιάνοι και τουρίστες. Το πάρκο διαθέτει επίσης παιδικές χαρές για τα παιδιά, ενώ η περιοχή γύρω από το πάρκο περιβάλλεται από πολυτελή κτίρια, ξενοδοχεία και επαύλεις, συμπεριλαμβανομένου και του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης (Musee Cernuschi)


Φωτογραφία: Fercq


Φωτογραφία: Benjamin Dumas


Φωτογραφία: Patrice NAEJ


Φωτογραφία: Àngels

Πρόσβαση: Το πάρκο βρίσκεται στο 8 διαμέρισμα του Παρισιού, σχετικά κοντά στην αψίδα του θριάμβου. Μπορείτε να πάτε με την Γραμμή 2 του μετρό, στάση Monceau). Η κύρια είσοδος του είναι από την λεωφόρο Boulevard de Courcelles.


Φωτογραφία: Loïc Lagarde