Το Αεροδρόμιο Μποβέ στο Παρίσι (Beauvais Airport)
Το αεροδρόμιο του Μποβέ, Beauvais Tille Airport (BVA) είναι αρκετά μακριά από το κέντρο του Παρισιού, γύρω στα 85 χιλιόμετρα και είναι ένα μικρό αεροδρόμιο χωρίς πολλές ανέσεις. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην περιοχή Tille λίγο έξω από την πόλη της Beauvais και είναι βάση για πολλές αεροπορικές εταιρίες low cost όπως την ryanair, wizzair, Norwegian.

Από Ελλάδα εξυπηρετεί κυρίως την low cost αεροπορική εταιρεία ryanair για πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Παρίσι. Ενώ από το αεροδρόμιο Μποβέ μπορεί κάποιος να φτάσει στο κέντρο του Παρισιού με πολλούς τρόπους:

Με τα λεωφορεία του αεροδρομίου:

Από το Αεροδρόμιο στο Παρίσι:
Τα λεωφορεία αναχωρούν έξω από το αεροδρόμιο περίπου κάθε 20 λεπτά μετά από κάθε άφιξη μιας πτήσης. Αγοράστε το εισιτήριό σας στην αίθουσα αφίξεων, στο κιόσκι έξω από το αεροδρόμιο, ή online.
Το λεωφορείο θα σας μεταφέρει Porte Maillot, σε ένα πάρκινγκ ακριβώς βόρεια του ξενοδοχείου Hotel Concorde La Fayette. Στο Porte Maillot υπάρχει το μετρό για να πάτε στο κέντρο του Παρισιού. Γραμμή 1, καθώς και η Γραμμή RER C του Προαστιακού.

Από το Παρίσι στο Αεροδρόμιο:
Στον γυρισμό το λεωφορείο θα το πάρετε εκεί που σας άφησε, στον σταθμό Porte Maillot, στο πάρκινγκ. Βγείτε έξω από το Μετρό (γραμμή 1), ή από τον Προαστιακό RER C στο Porte Maillot και περπατήστε λίγα μέτρα προς το Congress Center και το ξενοδοχείο Hotel Concorde La Fayette, και θα εμφανιστεί μπροστά σας ένας χώρος στάθμευσης ένα πάρκινγκ με πούλμαν.
Δείτε και έναν χάρτη εδώ, εδώ. Εδώ είστε!

Αν δεν έχετε αγοράσει εισιτήριο, αγοράσετε το εισιτήριό σας στο κιόσκι εκεί στο πάρκινγκ. Αν είναι κλειστό μπορείτε να το πάρετε από τον οδηγό.

Προσπαθήστε να φτάσετε τουλάχιστον 3 ώρες και 15 λεπτά πριν την ώρα της πτήσης σας - ή ακόμα και νωρίτερα, για να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε κάποιο από τα λεωφορεία και να είστε στην ώρα σας στο αεροδρόμιο. Μην ξεχνάτε η διαδρομή είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, αναλόγως την κίνηση.

* Το Porte Maillot είναι ένας σταθμός Μετρό στο Παρίσι Γραμμή 1, καθώς και η Γραμμή RER C του Προαστιακού. Παρίσι Μετρό και Προαστιακός - Χάρτες.

Τιμές:
Για μονή διαδρομή 17€ το άτομο για αγορά του εισιτηρίου στο λεωφορείο και 15,9€ για αγορά online. Δείτε τις ώρες δρομολογίων εδώ.
Για τα μωράκια έως 3 ετών δεν χρεώνεται εισιτήριο, είναι δωρεάν. Για μωράκια 3 ετών και 1 ημέρας το εισιτήριο κανονικά. Η διαδρομή είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ανάλογα με την κίνηση.

* Παρακάτω βλέπετε ότι ο σταθμός Porte Maillot είναι ακριβώς εκεί που αρχίζουν τα 20 διαμερίσματα του Παρισιού. Και παίρνοντας την Γραμμή 1 του Μετρό ή την RER C του Προαστιακού θα σας μεταφέρει σε όποιο σημείο της Πόλης θέλετε, ανάλογα που έχετε κλείσει το ξενοδοχείο σας.


Εδώ βλέπετε που βρίσκετε το αεροδρόμιο Μποβέ σε σχέση με τα άλλα αεροδρόμια, αλλά και από το κέντρο του Παρισιού.


Με Τραίνο:
Με το τρένο των γαλλικών εθνικών σιδηροδρόμων SNCF, με το οποίο υπάρχει γραμμή μεταξύ της πόλης του Μποβέ και του σταθμό Gare du Nord στο Παρίσι.
Η διαδρομή με το τρένο διαρκεί περίπου μία ώρα, ωστόσο χρειάζεται και ένα περίπου 15άλεπτο με το ταξί από το σταθμό του Beauvais προς το SNCF. Κάτι που δεν συμφέρει και πολύ.

Shuttle van:
Τα Shuttle van, τα μικρά αυτά Βανάκια και Λεωφορεία, έχουν δρομολόγια μεταξύ Μποβέ και Παρισιού, καθώς και Disneyland με Παρίσι. Οι τιμές βέβαια είναι αρκετά υψηλότερες από ότι θα πληρώνατε για το λεωφορείο του αεροδρομίου, αλλά εξαρτάται από τα άτομα.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 42€ το άτομο, αλλά μπορεί να πέσει έως τα 20€ το άτομο. Όσο περισσότερα είναι τα άτομα μαζί που θα κλείσουν το εισιτήριο με τα βανάκια τόσο πέφτει η τιμή. Για παράδειγμα ένα γκρούπ από 9 με 16 άτομα, η χρέωση θα είναι 20€ το άτομο.

Ταξί:
Μπορείτε να νοικιάσετε ταξί από το Μποβέ προς Παρίσι για 100-160€, ανάλογα με την τοποθεσία του ξενοδοχείου σας και αν ταξιδεύετε κατά την διάρκεια της ημέρας ή νύχτας. 
Δηλαδή μιλάμε για κόστος αεροπορικού εισιτηρίου. Θυμηθείτε είναι 85 χλμ μακριά από το κέντρο της Πόλης.

* Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε από το Αεροδρόμιο Μποβέ στο κέντρο του Παρισιού είναι με τα λεωφορεία του αεροδρομίου μέχρι Porte Maillot για τον σταθμό του Μετρό.