Αεροδρόμια στο Παρίσι


Το Παρίσι είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες και μία πόλη που συνδέεται αεροπορικώς εύκολα καθώς διαθέτει 2 αεροδρόμια:

- Το Charles de Gaulle (CDG) "Σαρλ ντε Γκωλ" επίσης γνωστό ως Roissy Airport είναι ένας από τους μεγαλύτερους αεροπορικούς κόμβους στον κόσμο, και επίσης το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γαλλίας. Πήρε το όνομα του προς τιμήν του 18ου Προέδρου της Γαλλίας Σαρλ ντε Γκωλ. Βρίσκεται 25 Χιλιόμετρα από το Παρίσι. Πως θα φτάσετε από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ στο κέντρο του Παρισιού.


- Το αεροδρόμιο Orly(Ορλί). Paris Orly Airport (ORY) το οποίο βρίσκεται περίπου 13 Χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού. Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, όμως δεν συνδέεται με τρένο μέχρι κέντρο της Πόλης, γι' αυτό υπάρχει μια σειρά λεωφορείων που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό.


- Και το αεροδρόμιο Μποβέ, Beauvais Tille Airport (BVA) το οποίο βρίσκεται περίπου 85 Χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού. Περισσότερες λεπτομέρειες για την μεταφορά από το Αεροδρόμιο Μποβέ στο κέντρο του Παρισιού.

Τα αεροδρόμια του Παρισιού είναι πολύ δημοφιλή από άποψη κίνησης. Ειδικά το αεροδρόμιο Charles de Gaulle είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη μετά το αεροδρόμιο Heatrhow. Κατεβάστε παρακάτω τον Χάρτη PDF.

 

Το αεροδρόμιο Orly από την άλλη, είναι ελαφρώς μικρότερο, αλλά συνεργάζεται και αυτό με πληθώρα αεροπορικών εταιρειών. Κυρίως όμως εκτελούνται πτήσεις charter και πτήσεις low cost αεροπορικών εταιρειών.

Το αεροδρόμιο Μποβέ είναι αρκετά μακριά από το κέντρο του Παρισιού, γύρω στα 85 χιλιόμετρα. Από Ελλάδα εξυπηρετεί κυρίως την ryanair για πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Παρίσι. Ένα μικρό αεροδρόμιο χωρίς πολλές ανέσεις.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια εικόνα, πόσο απέχουν τα 3 αεροδρόμια από το Παρίσι:

Βρείτε Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Παρίσι τα οποία μπορείτε να κλείσετε στα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ελλάδας: airtickets.gr - petas.gr - travelplanet24.com

Η διάρκεια των απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς το αεροδρόμιο του Παρισιού που θα επιλέξετε είναι περίπου 3 ώρες και 15 λεπτά.

* Η Γαλλία βρίσκεται 1 ώρα πίσω από την ώρα Ελλάδας.