Η Παναγία των Παρισίων - Notre Dame

Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ (Notre Dame), είναι ο μητροπολιτικός χριστιανικός ναός, και ένα από τα γνωστότερα αξιοθέατα της πόλης του Παρισιού.

Αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του λεγόμενου γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη νησίδα Σιτε ιλ ντε λα Σιτέ (lle de la Cite) του ποταμού Σηκουάνα.

Η κατασκευή του άρχισε το 1163 και τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Πάπας Αλέξανδρος Γ΄ και ο Βασιλεύς Λουδοβίκος Ζ΄ της Γαλλίας. Ο Ναός αποπερατώθηκε περί τα μέσα του 13ου αιώνα.


Με 128 μέτρα μήκος, με τα 2 κωδωνοστάσια ύψους 68 μ, τα περίφημα γλυπτά, τον εσωτερικό διάκοσμο με τα έξοχης υαλογραφικής τέχνης (βιτρώ) παράθυρα και με το μυστήριο που το περιβάλει προσελκύει κάθε χρόνο 14 εκατομμύρια και πλέον επισκέπτες.

Φωτογραφία: flickr



Φωτογραφία: flickr

Ένα από τα πιο γνωστά μνημεία στον κόσμο, αποτελεί σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας και αναπόσπαστο μέρος της εθνικής και διεθνούς κληρονομιάς.

Στις 2 Δεκεμβρίου 1804 στο Ναό αυτό στέφθηκε (αυτοανακηρύχθηκε) Αυτοκράτορας ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Με κέντρο δράσης το ναό αυτόν συνέγραψε ο Βίκτωρ Ουγκώ το γνωστό κλασσικό πλέον μυθιστόρημα με το τίτλο Παναγία των Παρισίων.


Φωτογραφία: Calvin James


Ξενοδοχείο: Hôtel Melia Colbert ★★★★
Απόσταση 190 μέτρα από Παναγία των Παρισίων
Βαθμολογία: 8,5
Booking.com

Ξενοδοχείο: Hotel Le Notre Dame Saint Michel ★★★
Απόσταση 230 μέτρα από Παναγία των Παρισίων
Βαθμολογία: 8,2
Booking.com

Ξενοδοχείο: Hôtel Des Deux-Iles ★★★
Απόσταση 400 μέτρα από Παναγία των Παρισίων
Βαθμολογία: 8,1
Booking.com

Ξενοδοχείο: Europe Saint Severin-Paris Notre Dame ★★★
Απόσταση 400 μέτρα από Παναγία των Παρισίων
Βαθμολογία: 8,4
Booking.com