Το Ελληνικό Εστιατόριο Mavrommatis στο Παρίσι

Mavrommatis, (Le Bistrot Mavrommatis) το πρώτο Ελληνικό εστιατόριο στο Παρίσι, ξεχωρίζει για την αυθεντική και δημιουργική κουζίνα του. Μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε πριν από περίπου 30 χρόνια και έκανε την Ελληνική κουζίνα μόδα σε μια απαιτητική χώρα.

Τρία αδέρφια από την Κύπρο, ο Ανδρέας, ο Ευαγόρας και ο Διονύσιος Μαυρομμάτης, με σπουδές στη γαστρονομία σε περίφημες σχολές στο Παρίσι κατάφεραν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελληνικής κουζίνας στο Παρίσι. Το 1995 πήρε το βραβείο καλύτερου ξένου εστιατορίου στη Γαλλία!


Δεν υπάρχει Έλληνας φοιτητής στο Παρίσι που να μην έχει περάσει από τα τραπέζια του ή που να μην έχει πάρει κάτι σε πακέτο για το σπίτι. Το ίδιο όμως ισχύει και για τους Παριζιάνους – ανώνυμους και επώνυμους, όπως ο Φρανσουά Ολάντ και η Βαλερί Τριερβελέρ.
Το μενού:
Όλη η εκλεκτή γκάμα της Ελληνικής και Κυπριακής κουζίνας, όλη η Μεσόγειος στο πιάτο σας.. από σπεσιαλιτέ θαλασσινών, όπως τα χταπόδια, καλαμάρια, γαρίδες, φιλέτα ψαριών, φρέσκα λαχανικά της εποχής, μέχρι ψητά φιλέτα κρεατικών,  ενώ άριστης ποιότητας θεωρείται και η εκλεκτή ποικιλία οινοπενυματωδών.
Ο πελάτης θα δοκιμάσει μεσογειακή κουζίνα με πρωτότυπους συνδυασμούς. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να «γευτεί» τη μοντέρνα Ελλάδα.









Πληροφορίες:
Βρίσκεται στο 5 διαμέρισμα του Παρισιού.
Διεύθυνση: 47, rue Censier - 75005 Paris
Τηλ: +33(0)1 45 35 96 50
Site: mavrommatis.fr
Mail: info@mavrommatis.fr