Κήποι του Λουξεμβούργου - Παρίσι

Ο Κήπος του Λουξεμβούργου (Jardin du Luxembourg) είναι ίσως το πιο δημοφιλές πάρκο στο Παρίσι. Το πάρκο, που βρίσκεται κοντά στο Καρτιέ Λατέν, και προσελκύει μια μεγάλη ποικιλία ανθρώπων, από τουρίστες, γονείς με τα παιδιά τους μέχρι φοιτητές.

Το πάρκο, είναι περίπου 55 στρέμματα και σχεδιάστηκε το 1612 από την Μαρία των Μεδίκων (marie de medicis) σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου Δ΄ της Γαλλίας.

Ο κήπος φημίζεται για την ήρεμη ατμόσφαιρα, μια ευχάριστη νότα και μια ευπρόσδεκτη ανακούφιση από τα πολυσύχναστα παριζιάνικα δρομάκια.


Στο κέντρο του πάρκου μία οκταγωνική λίμνη, γνωστή ως Grand Bassin. Μπορείτε να νοικιάσετε μικρές βάρκες για μια βόλτα στη λίμνη κάτι πολύ δημοφιλές για τα παιδιά. Πολλά τα αξιοθέατα για τα παιδιά και όχι μόνο, παιδική χαρά, κουκλοθέατρο, βόλτες με πόνυ. Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν μονοπάτια με γρασίδι άριστης ποιότητας για βόλτες γύρω από το πάρκο.
Πολυάριθμα αγάλματα κοσμούν το πάρκο καθώς και καθίσματα για τους επισκέπτες του πάρκου. Το πάρκο είναι επίσης δημοφιλές μέρος συνάντησης για τους σκακιστές και τους παίκτες Jeux de Boules.
Το Jardin du Luxembourg διαθέτει δύο αξιοσημείωτα συντριβάνια. Το πιο γνωστό είναι το Fontaine de Medicis, ένα μπαρόκ συντριβάνι σχεδιασμένο στις αρχές του 17 αιώνα. Βρίσκεται στο τέλος μιας μικρής λιμνούλας στη βορειοανατολική πλευρά του πάρκου.

Πολύ λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ένα άλλο δευτερεύον συντριβάνι, το Fontaine de Leda, στο πίσω μέρος του Fontaine Médicis. Το συντριβάνι δημιουργήθηκε το 1806. Και ένα ανάγλυφο δείχνει μια μυθική σκηνή με την Λήδα και τον Δία μεταμφιεσμένο σαν κύκνο.



Στο νότιο άκρο του πάρκου, γνωστό ως Jardins de l'Observatoire, είναι άλλο ένα συντριβάνι, το Fontaine de l'Observatoire σχεδιασμένο το 1873. Η κρήνη περιλαμβάνει ένα άγαλμα ενός πλανήτη που υποστηρίζονται από τέσσερις γυναίκες, μία για κάθε ήπειρο.

Το 1794, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, το παλάτι χρησίμευσε ως φυλακή. Επίσης χρησίμευσε ως το αρχηγείο της Πολεμική Αεροπορίας των Γερμανών Luftwaffe κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το κτίριο στεγάζει σήμερα τη γαλλική Γερουσία.

Ξενοδοχείο: Hôtel Perreyve ★★★
Απόσταση 200 μέτρα από τους Κήπους του Λουξεμβούργου
Βαθμολογία: 7,5
Booking.com

Ξενοδοχείο: Le Senat ★★★★
Απόσταση 300 μέτρα από τους Κήπους του Λουξεμβούργου
Βαθμολογία: 8,3
Booking.com

Ξενοδοχείο: Hotel Fontaines du Luxembourg ★★★
Απόσταση 110 μέτρα από τους Κήπους του Λουξεμβούργου
Βαθμολογία: 8
Booking.com

Ξενοδοχείο: A La Villa Madame ★★★★
Απόσταση 200 μέτρα από τους Κήπους του Λουξεμβούργου
Βαθμολογία: 8,7
Booking.com