Καφέ Les Deux Magots (Café Les Deux Magots)

Το Καφέ "Les Deux Magots" (Λε Ντε Μαγκό) άνοιξε το 1875 και βρίσκεται στην Πλατεία Σαιν-Ζερμαίν-ντε Πρε (Place Saint-Germain-des-Pres) στην Αριστερή Όχθη του Παρισιού, απέναντι από τη μεσαιωνική Εκκλησία Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε, την παλαιότερη εκκλησία-μοναστήρι του Παρισιού.
Άλλο ένα φιλοσοφικό στέκι, το διάσημο αυτό καφέ ιδρύθηκε το 1875 και από την ίδρυση του φιλοξένησε πολλούς διάσημους συγγραφείς, καλλιτέχνες και διαπρεπείς διανοούμενους όπως οι Πάμπλο Πικάσο, Αλμπέρ Καμύ, Όσκαρ Ουάιλντ, Ντε Μποβουάρ και πολλοί ακόμα, όπου συζητούσαν αναπτύσσοντας τις ιδέες και θεωρίες τους. Τακτικός θαμώνας επίσης ήταν ο Έλληνας φιλόσοφος Κώστας Αξελός.


Στην περιοχή του Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε συγκεντρώνονται πολλά από τα πιο ιστορικά και φημισμένα καφέ της Πόλης του Φωτός, όπου ήταν και είναι τόπος συνάντησης της ελίτ των γραμμάτων, των τεχνών και της διανόησης. Σε αυτά συγκαταλέγεται και το Καφέ ντε Φλορ (Cafe de Flore). Το καφέ Café Les Deux Magots βρίσκεται στο 6 διαμέρισμα του Παρισιού. www.lesdeuxmagots.fr