Καφέ ντε Φλόρ (Café De Flore)

Το Καφέ ντε Φλορ (Café de Flore) ιδρύθηκε το 1865 και βρίσκεται στο πολύβουο και διάσιμο Βουλεβάρτο Σαιν – Ζερμαίν, στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα, όπου συγκεντρώνονται πολλά από τα πιο ιστορικά και φημισμένα καφέ της γαλλικής πρωτεύουσας. Αποτελούσε από την ίδρυση του στέκι και τόπος συνάντησης συγγραφέων, καλλιτεχνών, εκδοτών και διανοούμενων.

Το Καφέ ντε Φλορ ένα από τα παλαιότερα και ιστορικότερα καφέ του Παρισιού με διάσημη πελατεία ήταν ανέκαθεν, όπως και σήμερα, προσφιλής χώρος ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της διανόησης. Στους θαμώνες του περιλαμβάνονταν ο Σαλβαντόρ Νταλί, ο Αλμπέρ Καμύ και πολλοί άλλοι.



Στη δεκαετία του ’30, ο Πικάσο συναντούσε τα βράδια στο Καφέ ντε Φλορ το φίλο του ζωγράφο Μαρκ Σαγκάλ (Marc Chagall), ενώ ο ποιητής Ζακ Πρεβέρ (Jacques Prevert) έγραφε εδώ τα ποιήματά του πάνω σε καταλόγους φαγητού, σε χαρτί τουαλέτας και χαρτοπετσέτες.
Ακόμα και σήμερα, το Καφέ αποτελεί αγαπημένο στέκι για συγγραφείς, εκδότες, μουσικούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς και σχεδιαστές μόδας.

Το καφέ είναι πολύ κοντά στη μεσαιωνική Εκκλησία Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε (St. Germain-des-Pres), την αρχαιότερη εκκλησία του Παρισιού. Βρίσκεται στο 6 διαμέρισμα του Παρισιού. www.cafedeflore.fr