Η Μπουτίκ στο Παρίσι που όλα είναι δωρεάν! "Boutique sans Argent"

Σήμερα θέλουμε να επισημάνουμε ένα μοναδικό κατάστημα για το είδος του. Στην πραγματικότητα, κατά μήκος ενός μικρού δρόμου παράλληλου με τη λεωφόρο Daumesnil, στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού, υπάρχει μια μπουτίκ όχι και τόσο συνηθισμένη. 

Η ιδιαιτερότητα της είναι ότι όλα όσα εμφανίζονται στο εσωτερικό του καταστήματος είναι εντελώς δωρεάν. 

Η ιδέα είναι απλή: οι πελάτες μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν τίποτα σε αντάλλαγμα.



Αυτό το κατάστημα, ονομάζεται "La boutique sans argent" και παίρνει την ιδέα των δωρεάν καταστημάτων που γεννήθηκαν τη δεκαετία του '60 στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν και στη βόρεια Ευρώπη. 

Ο χώρος μοιάζει με αυτόν ενός σύγχρονου, κανονικού καταστήματος για ρούχα και μεταχειρισμένα αντικείμενα. Μέσα μπορείτε να βρείτε ρούχα, βιβλία, έπιπλα, παιχνίδια, CD, αντικείμενα για το σπίτι λίγο από όλα εν συντομία. 

Πίσω από τον πάγκο, η Debora Fischkandl, διευθύντρια της μπουτίκ, εξηγεί πώς λειτουργεί: 
«Δεν είναι ανταλλαγή. Βλέπετε κάτι... Αν σας αρέσει, πάρτε το. Και αν θέλετε, μπορείτε να φέρετε κάτι. Είναι όλα εντελώς δωρεάν. Και είναι δώρο ».

Εδώ, ο καθένας μπορεί να έρθει και να πάρει ό, τι του αρέσει. Αλλά και να φέρει ως δώρο αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, αλλά εξακολουθούν να είναι σε καλή κατάσταση. 

Αυτή η ιδέα, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στους Παριζιάνους, προέρχεται από τη Γερμανία και φαίνεται ότι μπορεί να εξαπλωθεί και σε πολλές άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές, η γενναιοδωρία είναι μεταδοτική. Πηγαίνοντας σε αυτόν τον χώρο, λαμβάνετε ένα δώρο που σας έχει κάνει κάποιος άλλος. Μπορείτε να ανταποδώσετε επιστρέφοντας και κάνοντας το ίδιο πράγμα! 

Το κατάστημα είναι ανοιχτό από Τετάρτη έως Σάββατο μεταξύ 2μμ και 6μμ. Στο εσωτερικό μπορείτε επίσης να απολαύσετε δωρεάν καφέ και τσάι.


2, rue Edouard Robert – 75012 Paris
Metro: Στάση Daumesnil - Γραμμή 6 & 8