Παρίσι - Μετρό


Μετρό: Το μετρό του Παρισιού αποτελεί το γρηγορότερο και οικονομικότερο μέσο μεταφοράς στο Παρίσι. Υπάρχουν περίπου 300 σταθμοί, σε 16 γραμμές που καλύπτουν μια μεγάλη περιοχή στο κέντρο του Παρισιού. Οι γραμμές του μετρό είναι αριθμημένες από 1 έως 14 με δύο δευτερεύουσες γραμμές "bis" την 3 και την 7. Κάθε μια από τις γραμμές συμβολίζονται με διαφορετικό χρώμα. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις γραμμές του μετρό σε χάρτες PDF, κάντε κλικ στους αριθμούς.
Χάρτες με τις διαδρομές των γραμμών του μετρό διατίθενται στα εκδοτήρια εισιτηρίων αλλά και στα γραφεία πληροφοριών σε όλο το Παρίσι. Το μετρό λειτουργεί καθημερινά από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 12.30 το βράδυ. Το εισιτήριο που θα έχετε διαρκεί για 2 ώρες και δεν ισχύει για τη μεταφορά σας με λεωφορεία.

Εκτυπώστε τους επίσημους χάρτες PDF του μετρό του Παρισιού. (Κάντε κλικ στους χάρτες για να κατεβάσετε τα αρχεία PDF).

   


RER (προαστιακός σιδηρόδρομος) Αποτελείται από 5 γραμμές που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την περιοχή Ιλ ντε Φρανς. Μέσα στο Παρίσι ο προαστιακός σιδηρόδρομος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και το μετρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο εισιτήριο για το μετρό και προαστιακό.

Προαστιακός Σιδηρόδρομος: 5 γραμμές - Χάρτης PDF

 

Ο προαστιακός είναι γρηγορότερος από το μετρό γιατί έχει λιγότερες ενδιάμεσες στάσεις και έτσι μπορείτε να διασχίσετε το Παρίσι πιο γρήγορα. Λειτουργεί από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12.30 το βράδυ καθημερινά.

* Για παράδειγμα αν θέλετε να πάτε στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών, θα πρέπει να πάρετε την γραμμή RER C
* Αν θέλετε να πάτε στην Disneyland, θα πρέπει να πάρετε την γραμμή RER A
* Αν θέλετε να πάτε στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle, θα πρέπει να πάρετε την γραμμή RER Β

Όλοι οι χάρτες παρέχονται από την περιφερειακή αρχή των μέσων μαζικής μεταφοράς του Παρισιού »: RATP
* Δείτε τα Αξιοθέατα του Παρισιού ανά Γραμμή Μετρό και Προαστιακού