Ο Πύργος του Μονπαρνάς. Tour Montparnasse

Ο Πύργος του Μονπαρνάς, tour Montparnasse βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή Montparnasse στο κέντρο του Παρισιού και συγκεκριμένα στο 15 Διαμέρισμα του Παρισιού.

Κατασκευάστηκε μεταξύ 1969 με 1973 και ήταν ένας από τους πρώτους ουρανοξύστες στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής ο πύργος ύψους 210 περίπου μέτρων, ήταν πολύ δημοφιλής καθώς έγινε σύμβολο του νέου σύγχρονου Παρισιού, ενώ συχνά είχε επικριθεί λόγο του μεγέθους του και επειδή ήταν εκτός του αστικού τοπίου του Παρισιού.



Φωτογραφία: A.G. Photographe

Σήμερα, οι ουρανοξύστες του Παρισιού είναι χτισμένοι στις παρυφές της πόλης, κυρίως στην επιχειρηματική περιοχή La Defense.

Ενώ ο ίδιος ο πύργος μπορεί να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο και ενδιαφέρον για να το επισκεφθεί κανείς, με τόσα αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος που έχει το Παρίσι, εκτός αν έχει πάθος με τους ουρανοξύστες. 
Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι όταν ανέβεις στο 56ο όροφο του ουρανοξύστη θα σου προσφέρει μια απίστευτη πανοραμική θέα στην πόλη του Παρισιού που θα σου μείνει αξέχαστη! Η εμπειρία του τελευταίου ορόφου ανταμείβει τον επισκέπτη με μια υπέροχη θέα προς την πόλη του Παρισιού, πιο εντυπωσιακή από οπουδήποτε αλλού στο Παρίσι, ενώ είναι πολύ λιγότερο πολυπληθές από τον Πύργο του Άιφελ.

Φωτογραφία: Zed The Dragon


Φωτογραφία: Piero

Η θέα είναι ιδιαίτερα μαγευτική το βράδυ, καθώς μπορείτε να δείτε καθαρά φωτισμένα τα ορόσημα του Παρισιού, όπως τον Πύργος του Άιφελ, το Μέγαρο των Απομάχων και άλλων.

Μπορείτε επίσης να ανέβετε από τον 56ο όροφο που υπάρχει το εστιατόριο le Ciel de Paris έως την βεράντα του τελευταίο 59ο όροφο για ακόμη καλύτερη θέα!

Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για πολλά καφέ και μπαρ, μέρη για φαγητό και ποτό όπως και τις γνωστές κρεπερί Creperie Manoir Breton, που βρίσκονται λίγα τετράγωνα από το σταθμό Gare Montparnasse.


Φωτογραφία: steve lorillere