Το Μουσείο Ροντέν (Musee Rodin)

Το μουσείο Ροντέν (Musee Rodin) είναι αφιερωμένο στον πιο διάσημο γλύπτη της Γαλλίας και όποιος αγαπά τα έργα του Auguste Rodin (Φρανσουά Ωγκύστ Ρενέ Ροντέν) σίγουρα θα πρέπει να το επισκεφθεί.

Auguste Rodin (1840-1917) ήταν Γάλλος διαπρεπής γλύπτης της εποχής του και ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες της χώρας.

Συχνά ονομάζετε ως ένας από τους πατέρες της σύγχρονης γλυπτικής, τα έργα του Ροντέν ήταν πολύ ρεαλιστικά, σε αντίθεση με τους προκατόχους του που βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την αλληγορία και τη μυθολογία.



Το Μουσείο Ροντέν βρίσκεται στο 7 διαμέρισμα του Παρισιού, σε ένα αρχοντικό του δέκατου όγδοου αιώνα, όπου ο καλλιτέχνης κάποτε έζησε και εργάστηκε, μπαίνει πίσω από ένα περιφραγμένο κήπο μακριά από τη βαβούρα της πόλης. Το κτίριο βρίσκεται δίπλα από το Invalides (Μέγαρο των Απομάχων) την τοποθεσία του τάφου του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Με την είσοδο στο κτήριο του Μουσείου, η ματιά σας θα πέσει επάνω σε ένα από τα πιο διάσημα γλυπτά του Ροντέν, "Ο στοχαστής" το οποίο βρίσκεται πάνω σε ένα βάθρο καθώς περνάτε από τον κήπο. "Οι πύλες της κόλασης" ένα άλλο διάσημο έργο του, καθώς και άλλα λιγότερο γνωστά γλυπτά κοσμούν επίσης το κήπο.Το μουσείο Ροντέν διαθέτει μια συλλογή που αποτελείται από 6600 γλυπτά, 8 000 σχέδια, 8.000 φωτογραφίες παλιές και 7000 αντικείμενα τέχνης. Ένα άλλο διάσημο γλυπτό του Ροντέν, από μπρούντζο και μάρμαρο είναι "Το φιλί"

Το Μουσείο Ροντέν είναι ανοιχτό καθημερινά, όλο το χρόνο. Αυτό το υπέροχο μουσείο φιλοξενεί πολλά ειδικά προγράμματα, διαλέξεις και μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων εκδηλώσεων για τα μικρά παιδιά για να βοηθήσει καλύτερα να κατανοήσουν αυτό που βλέπουν στην περιοδεία τους. Ελέγξτε την ιστοσελίδα του μουσείου για τα προγράμματα των εκδηλώσεων. Με 700.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, το Μουσείο Ροντέν είναι ένα από τα πιο σημαντικά Γαλλικά μουσεία. Αγοράστε τα εισιτήρια online για την αποφυγή αναμονής.



Ξενοδοχείο: Hotel Muguet ★★★
Απόσταση 500 μέτρα από το Μουσείο Ροντέν
Βαθμολογία: 8,5
Booking.com

Ξενοδοχείο: Hôtel de Latour Maubourg ★★★
Απόσταση 500 μέτρα από το Μουσείο Ροντέν
Βαθμολογία: 8,3
Booking.com

Ξενοδοχείο: Hôtel de Varenne ★★★★
Απόσταση 200 μέτρα από το Μουσείο Ροντέν
Βαθμολογία: 8,6
Booking.com

Ξενοδοχείο: Hotel De Suede Saint Germain ★★★
Απόσταση 400 μέτρα από το Μουσείο Ροντέν
Βαθμολογία: 7,8
Booking.com