Η Ιστορική Παριζιάνικη Συνοικία Le Marais (Λε Μαραί)

Πολλοί άνθρωποι που σχεδιάζουν μια επίσκεψη στο Παρίσι, είτε σαν τουρίστες, φοιτητές, ή σαν επαγγελματίες, όλοι έχουν το ίδιο ερώτημα: Πού θα μείνω στο Παρίσι;

Το Παρίσι έχει τόσες πολλές γραφικές συνοικίες και γειτονιές που μπορεί να γίνει δύσκολο να επιλέξει κάποιος.

Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξαμε να επισημάνουμε μια από τις αγαπημένες περιοχές στο Παρίσι: Την Ιστορική Παριζιάνικη Συνοικία Le Marais (Λε Μαραί).

Το Marais είναι μια καταπληκτική γειτονιά που συγκεντρώνει το παλιό και το σύγχρονο μαζί!

Φωτογραφία: Henrik Berger Jørgensen

Η Συνοικία Λε Μαραί εκτείνεται σε ένα τμήμα του 3ου και του 4ου διαμερίσματος του Παρισιού και θεωρείται μια από τις καλύτερες γειτονιές για να μείνει κάποιος στο Παρίσι.

Μια πολύ κεντρική συνοικία με πολλά αξιοθέατα, όπως το Κέντρο Πομπιντού, το Hotel de Ville το Δημαρχείο του Παρισιού, την Παναγία των Παρισίων, την πλατεία Place des Vosges που θεωρείται από πολλούς ως η πιο όμορφη πλατεία στο Παρίσι, το Ιλ ντε λα Σιτέ και πολλά άλλα αξιοθέατα.Η συνοικία Marais είναι μια πολύ δημοφιλής περιοχή και ότι πιο κοντινό για να πάρετε μια γεύση και να δείτε πως έμοιαζε το Παρίσι την περίοδο του Μεσαίωνα. Μια πραγματικά μοναδική περιοχή στο κέντρο του Παρισιού, που έμεινε σχεδόν ανέπαφη από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Πόλης του Φωτός!


Φωτογραφία Voyages


Βλέπετε επάνω στην φωτογραφία κάποια χαρακτηριστικά Μεσαιωνικά σπίτια που βρίσκονται στην οδό Rue François-Miron, από τα παλαιότερα του Παρισιού και χρονολογούνται από τον 15ο με 16ο αιώνα!
Είναι από τα ελάχιστα που σώθηκαν από την κατεδάφιση, όταν ο Haussmann διεξήγαγε ένα τεράστιο πρόγραμμα δημοσίων έργων με εκτεταμένες εργασίες για τον επανασχεδιασμό του Παρισιού στα μέσα του 19ου αιώνα.


Φωτογραφία Perry Tak - Οδός: Rue des Barres

Υπάρχουν πολλά υπέροχα εστιατόρια και καφετέριες, Μεσαιωνικά δρομάκια που ζωντανεύουν από μπαράκια, ξενοδοχεία, μπουτίκ, μοντέρνα καταστήματα, παλιά boulangerie, μοντέρνες γκαλερί και μουσεία όλα στριμωγμένα σε ένα μικρό χώρο.

Μέχρι τον 17ο αιώνα, το Marais ήταν μια από τις αγαπημένες περιοχές για τους αριστοκράτες που έχτισαν θαυμάσια αρχοντικά, πολλά από τα οποία έχουν μετατραπεί σε μουσεία.

Άλλα σημεία ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν τα Hotel de Sens, το Hotel de Sully, το σπίτι του Βίκτωρ Ουγκώ (Victor Hugo), το Μουσείο Carnavalet και το Μουσείο Πικάσο.


Φωτογραφία Birgitte BrevikΠολιτιστικά, το Marais έχει επίσης πολλά να προσφέρει. Παραδοσιακά Εβραϊκές και Κινέζικες κοινότητες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αντιληπτό gay παρουσία. Όλες αυτές οι διαφορετικές κοινότητες συμβάλλουν στην ποικιλόμορφη ατμόσφαιρα της γειτονιάς. 

Το Le Marais προσφέρει επίσης πολύ διαφορετικές αγορές για ψώνια. Από μικρές μπουτίκ και μικρά καταστήματα, μέχρι πολυκαταστήματα όπως το Bazar de l'Hôtel de Ville, καθώς και μεγάλες υπαίθριες αγορές τροφίμων.

Το Marais τα έχει όλα και θεωρείται μια από τις καλύτερες γειτονιές για να μείνει κάποιος στο Παρίσι καθώς και μια από τις ωραιότερες περιοχές για περίπατο!


Ξενοδοχείο: Les Jardins Du Marais ★★★★
Στην καρδιά της συνοικίας Marais του Παρισιού
Βαθμολογία: 8,2
Booking.com

Ξενοδοχείο: Little Palace Hotel ★★★★
Στην καρδιά της συνοικίας Marais του Παρισιού
Βαθμολογία: 8,2
Booking.com

Ξενοδοχείο: Villa Beaumarchais ★★★★
Στην καρδιά της συνοικίας Marais του Παρισιού
Βαθμολογία: 8,2
Booking.com

Ξενοδοχείο: Turenne Le Marais ★★★
Στην καρδιά της συνοικίας Marais του Παρισιού
Βαθμολογία: 8,4
Booking.com

Ξενοδοχείο: Hôtel de Neuve by Happyculture ★★★
Στην καρδιά της συνοικίας Marais του Παρισιού
Βαθμολογία: 8,2
Booking.com